Schaafsma, Keurslager

Vijf keer goud voor keurslagerij Schaafsma

Tijdens de Nationale Slagers Vakbeurs in Amsterdam zijn maar liefst vijf producten van keurslagerij Schaafsma bekroond met GOUD. Dat is niet zomaar wat. Bekroond worden bij deze keuring betekent dat de producten bij de top van Nederland horen. Frank en Nelisa Schaafsma reisden samen af naar het Amsterdamse, om de oorkondes in ontvangst te nemen.

“We zijn natuurlijk ontzettend trots”, lacht Nelisa. Frank vertelt: “Het is een vakwedstrijd voor allerlei ambachtelijke bedrijven; van visboeren, tot bakkers en slagers.” Om producten aan te mogen melden moeten ze al aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Eenmaal aangemeld gaat er een 40-koppige jury bij langs. “Dat zijn keurmeesters, deskundige worstmakers en leerlingen van het Slagers Vakonderwijs”, legt het stel uit.

Bekroonde producten
Het runderrookvlees van de keurslagrij is bekroond met goud met ster. “Dat betekent dat je het hoogst haalbare aantal punten hebt behaald”, aldus Nelisa. “Ook de minisalami met eilander schapenkaas heeft de titel goud met ster gekregen.” De andere drie producten die goud hebben gekregen zijn de ossenworst, de gekookte worst en het ‘cowboyvlees’; een in de oven gedroogde rundvleessnack. Deze lekkernij hebben ze kortgeleden bij de keurslagerij ontwikkeld.

De maker
“Bart Zeeders is degene die alle producten, in samenwerking met ons, heeft gemaakt. Hij is een slager in opleiding: gaat één dag in de week naar school en de overige dagen werkt hij bij ons. Bart is de slager van de toekomst”, licht Frank toe. Hij zet zijn collega welverdiend in het zonnetje.

Schaafsma, Keurslager

Torenstraat 53
8881BH West-Terschelling
0562442332
0562443626

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten