Vijf keer goud voor keurslagerij Schaafsma

Tijdens de Nationale Slagers Vakbeurs in Amsterdam zijn maar liefst vijf producten van keurslagerij Schaafsma bekroond met GOUD. Dat is niet zomaar wat. Bekroond worden bij deze keuring betekent dat de producten bij de top van Nederland horen. Frank en Nelisa Schaafsma reisden samen af naar het Amsterdamse, om de oorkondes in ontvangst te nemen.

“We zijn natuurlijk ontzettend trots”, lacht Nelisa. Frank vertelt: “Het is een vakwedstrijd voor allerlei ambachtelijke bedrijven; van visboeren, tot bakkers en slagers.” Om producten aan te mogen melden moeten ze al aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Eenmaal aangemeld gaat er een 40-koppige jury bij langs. “Dat zijn keurmeesters, deskundige worstmakers en leerlingen van het Slagers Vakonderwijs”, legt het stel uit.

Bekroonde producten
Het runderrookvlees van de keurslagrij is bekroond met goud met ster. “Dat betekent dat je het hoogst haalbare aantal punten hebt behaald”, aldus Nelisa. “Ook de minisalami met eilander schapenkaas heeft de titel goud met ster gekregen.” De andere drie producten die goud hebben gekregen zijn de ossenworst, de gekookte worst en het ‘cowboyvlees’; een in de oven gedroogde rundvleessnack. Deze lekkernij hebben ze kortgeleden bij de keurslagerij ontwikkeld.

De maker
“Bart Zeeders is degene die alle producten, in samenwerking met ons, heeft gemaakt. Hij is een slager in opleiding: gaat één dag in de week naar school en de overige dagen werkt hij bij ons. Bart is de slager van de toekomst”, licht Frank toe. Hij zet zijn collega welverdiend in het zonnetje.

Onze rookworst pakt het GOUD!

Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 16 september 2021 werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kunnen wij zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen!

Jaarlijkse rookworstkeuring
Elk jaar weer steken we veel tijd in het perfectioneren van de worst. De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur.

Rookworst met goud bekroond

Schaafsma, Keurslager

Torenstraat 53
8881BH West-Terschelling
0562442332

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten