Boschplaatvlees

De gehoornde Hereford runderen van de Kudde van Terschelling lopen jaarrond buiten en begrazen een deel van het natuurgebied de Boschplaat en de Grië. Op deze manier wordt verruiging en vergrassing van het gebied tegengegaan.  Jaarlijks kalven de dieren af, zonder toezicht in de vrije natuur. De kalveren blijven daarna bij de moeder lopen. Dit geeft een extra dimensie aan het landschap en de dieren kunnen genieten van een vrij en natuurlijk buitenleven. Uiteindelijk worden de dieren geslacht door Keurslagerij Schaafsma op Terschelling. De voeding die de dieren tot zich nemen bestaat uit de vezelrijke, ruwe grassoorten en kruiden die ter plaatse groeien en die zorgen voor een specifieke gebiedseigen smaak. Herefordvlees is van nature gemarmerd vlees, de dunne vetadertjes meanderen door het vlees en smelten in de pan, waardoor het vlees mals en sappig blijft.

Geskiekervlees

Geskiekervlees

Deze runderen zijn van Neeke van Zwol. Het vlees van deze koeien zijn extra mals door de goede doorbloeding en mooie dooradering van het vlees. Deze zogenaamde dubbeldoelkoeien, voor zowel melk als vlees, houden we nu nog steeds bij De Gèskieker. Het zijn koeien die van grazen buiten in de wei houden, tegen een stootje kunnen -niet zeuren als het regent- en waarbij amper een dierenarts te pas komt. We kruisen met diverse rassen, vandaar dat je bij ons alle kleuren koeien ziet; zwartbonte en roodbonte koeien van de rassen Holstein Frisian en Maas- Rijn- IJsselvee, blauwgrijs van de Belgische Blauwe en donkerrood tot bruin met witte kop van de Herefords en Fleckvieh. En dan ook nog enkele oud-Hollandse Blaarkoppen en Fries Hollandse kruisingen.

Schaafsma, Keurslager

Torenstraat 53
8881BH West-Terschelling
0562442332

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten