Gedurende het hele jaar door bent u bij Keurslagerij Schaafsma aan het juiste adres voor een lekker stukje eilander lamsvlees.
Richting het mooie weer kunt u genieten van een heerlijke lamskotelet, een gemarineerde lamsboutsteak, lamsburgers, lamsspiesjes, lamshaasjes of een heerlijke lamsrack voor bijvoorbeeld op de barbecue.
Voor de wat koudere dagen heeft Keurslagerij Schaafsma lamspoulet, voor een heerlijk stoofpot, lamsschenkels, lamgehakt of een mooie lamsbout aan het stuk.
Terschelling en lamsvlees. Twee woorden die voor Keurslager Frank Schaafsma onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En daarbij gaat het verder dan alleen het vlees. Koopt u lamsvlees bij Keurslager Schaafsma, dan weet u dat het verhaal klopt. De lammeren worden op het eiland geboren en groot gebracht, hebben een goed leven op de waddendijk én Schaafsma slacht ze zelf!
"Mooi om te zien dat bij Schaafsma echt het hele lam wordt verwerkt, onder andere in de lams droge worst met Terschellingse cranberries en diverse vlugklaar artikelen op basis van lamsgehakt. Ook bij de levering aan de horeca op het eiland wordt het lam van kop tot staart verwaard. Alleen mooie koteletten en bout verkopen gebeurt bijna niet. Ook de schouders, nekjes en borst gaan naar de restaurateurs, die er op hun beurt weer heerlijke stoofgerechten van maken."
“Maar weinig slagers hebben natuurlijk dezelfde omstandigheden als wij hier op Terschelling. Daar ben ik me ter dege van bewust. Mensen die verblijven op Terschelling zoeken vaak naar een lokaal stukje vlees om te eten. Bij ons is de ambachtelijke cirkel rond, van geboorte tot slacht. Alles gebeurt op dit eiland. Maar ook als die gunstige condities niet hebt, valt of staat het succes volgens mij met het verhaal. Dat moet kloppen. Als je het zegt, moet het ook zo zijn. Je moet er mee aan de slag. Laat consumenten kijken bij de boerderij. Neem klanten mee in je verhaal."
“Als klanten mij vragen ‘Slager, doe mij een lekker stukje lamsvlees’, dan kies ik heel bewust niet voor de populaire lamskotelet. Wel voor één van de fijnste delen van het lam. De lamsnek. Vaak minder bekend bij de consument, maar wat mij betreft veel lekkerder. Ik vind het belangrijk om op zulke momenten consumenten ook bewust te maken. De rug is niet oneindig. Kies ook eens voor minder vaak gebruikte vleesstukken. Zelf bieden wij een heel breed assortiment aan lamsvlees aan. De klant heeft dan echt wat te kiezen. Bijvoorbeeld een verse worst met merquez kruiden, een burger of een droge worst. Zo werken we aan de vierkantsverwaarding van het lam. En het maakt mij trots om die vleesparels te ontdekken, die nog niet bekend zijn bij de massa.”
“Mijn advies is om de lamsnek te kruiden met
grof zeezout en grove zwarte peper, liefst gelijk
uit de molen. En verder met verse tijm, rozemarijn
en knoflook. Het garen van de lamsnek doe ik zelf het liefst op de barbecue, low en slow. Dus de barbecue op 100 graden en dan de lamsnek garen tot 80 graden in de kern. In de oven bereiden kan
natuurlijk ook.”
Wij staan uiteraard altijd voor u klaar in onze winkel om uw vragen te beantwoorden over ons lamsvlees. Van bereidingswijzes tot welk lamsvlees u het beste kunt gebruiken in welk gerecht!