Schaafsma-Keurslager

Frank

Frank Schaafsma, eigenaar, gespecialiseerd in organiseren en leidinggeven in de winkel en de consument voorzien van het mooiste stuk vlees met passend bereidend advies.

Als klein mannetje keek ik altijd al bij Jan Adema (in dienst bij mijn ouders) om de hoek om te kijken bij het slachten, ik ben dus echt opgegroeid met het vak. Vanaf het moment dat ik Jan mocht helpen met worst maken is mijn passie voor vlees begonnen. Op 1 september 2005 ben ik begonnen aan mijn Slagersvakopleiding in Zwolle. Na jaren hard werken en leren ben ik op 31 augustus 2011 geslaagd voor de gehele opleiding.

Mijn voornemen was om meerdere maar vooral verschillende slagerijen als leerbedrijf te hebben. Zo heb ik tussen de tijd bij mijn ouders een half jaar bij de C1000 in Drachten gewerkt, een half jaar bij Keurslager Louter in Alkmaar en bij Keurslagerij Spijkerman in Akkrum. Van dit alles heb ik onwijs veel geleerd en soms gaan Nelisa en ik nog steeds wel eens op een korte ‘’stage’’ bij een collega slager.

In augustus 2015 ben ik getrouwd met mijn lieve vrouw Nelisa. Zij is mijn steun en toeverlaat in vele opzichten, en ik zou de stap om dit bedrijf over te nemen nooit zonder haar kunnen doen.

In mijn vrije tijd houd ik van genieten van goede muziek (blues, hardrock en snoeiharde metal) + de elpees verzamelen, kaatsen en tennis.

Bart

Bart

Bart Zeeders, leerling slager, leert en doet alle werkzaamheden in het bedrijf.

Toen ik in de 4e klas van het VMBO zat wist ik nog niet wat voor opleiding ik zou gaan doen. In de loop van dat jaar begon ik in de slagerij te werken en begon ik het steeds leuker werk te vinden. Ik begon rond te kijken naar een opleiding tot slager. Samen met Frank ben ik wezen kijken bij een open dag van het SVO in Zwolle, hierna stond mijn besluit wel vast, ik ging deze opleiding doen.

De dingen die ik op school leer kan ik verder oefenen op het werk. Ik krijg bepaalde opdrachten van school mee die ik op het werk moet uitvoeren. Bijvoorbeeld: vlugklaar producten maken, klanten helpen, bewerken van rund- en varkensvlees en schoonmaakopdrachten. Ik heb hier vervolgens verslagen van gemaakt en ingeleverd.

Wat ik als eerste leuk vind aan de slagerij zijn de collega’s, het zijn erg leuke en gezellige mensen om mee te werken. En wat ik verder nog erg leuk vind zijn de verschillende taken die erbij komen kijken. Bijvoorbeeld het zelf slachten, de worstmakerij, zelf vleeswaren maken, vlug klaar producten maken, horeca bestellingen maken etc. Doordat je nog best veel dingen zelf maakt en produceert is het erg afwisselend werk.

Ik weet nog niet precies hoe mijn toekomst eruit zal gaan zien, maar ik wil eerst mijn opleiding afmaken en daarna met veel plezier verder werken.

IMG20210716093627

Davey

Davey

Anne

Anne

Anne Schaafsma, gespecialiseerd in de slachterij, worstmakerij, uitbenen en uitsnijden.

In tegenstelling tot mijn zoon is mijn eerste vakantiebaantje niet mijn vaste beroep geworden. Vroeger werkte ik in de weekenden en vakanties bij mijn vader in het schildersbedrijf.

Het moment dat ik zeker wist dat ik geen schilder wilde worden was na een grote klus op de Brandaris. De koepel mocht in zijn geheel geschuurd en opnieuw geverfd worden. Schuren was al niet een hobby van me en vooral niet op zo’n hoogte.

Mijn broer Kees werkte al als slagersknecht en toen ze daar nog een slager zochten ben ik daar gaan werken en ben zo begonnen aan de slagersvakopleiding.

In 2020 hebben we de slagerij overgedragen aan onze zoon en schoondochter welke het met de grote ''K'' van kwaliteit voort zetten. Ik blijf werkzaam in het bedrijf maar voer mijn favoriete werkzaamheden uit: slachten, uitbenen en worst maken.

Na een dag van hard werken ga ik graag een eind lopen met onze hond Skip. Christa en ik tennissen ook graag op een vrij moment.

Schaafsma, Keurslager

Torenstraat 53
8881BH West-Terschelling
0562442332

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten